به گزارش قدس آنلاین، محسن نورمحمدی در این باره اظهار کرد: کشت پیاز زعفران در مرحله اول به سلامت پیاز زعفران و سازگاری آب و هوا و خاک نیازمند است و هر پیازی با اقلیم استان زنجان مطابقت ندارد ولی متاسفانه عدهای از متقاضیان کشت زعفران با وجود توصیههای فراوان، به دلالان و واسطههای فصلی اعتماد میکنند و پیازی را تهیه و کشت میکنند که نه تنها سودآور نیست، بلکه آنها را متحمل خسارات زیادی میکند. این در حالی است که پشتیبان رسمی زعفران و گیاهان دارویی، پیازهای خود را با همکاری کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی تامین کرده و در اختیار متقاضیان قرار میدهد.
وی ادامه داد: متاسفانه مشاهده شده که برخی دلالان به همراه پیاز زعفران، پیاز گل گلایل را که شباهت زیادی به زعفران دارد و ارزانتر از آن است را به متقاضیان میفروشند. قیمت پیاز زعفران بسته به کیفیت بطور میانگین بین ۴ تا ۶ هزار تومان متغیر است. خرید پیاز زعفران از افراد متفرقه حتی اگر واقعاً پیاز زعفران باشد زمینه ابتلا به بیماری کنه و زبان زعفران را فراهم میکند. این زعفران کاران ممکن است سالهای اول به نتیجه برسند ولی طبیعتاً در سالهای سود دهی زعفران با مشکل مواجه خواهند شد.
نورمحمدی افزود: از سال ۹۲ که به عنوان پشتیبان رسمی زعفران شروع به کار کردیم، استان زنجان فقط ۶ تا ۷ هکتار مزرعه زعفران داشت که آن هم به صورت پراکنده و مزارع کوچک بود. اما در حال حاضر حدود ۷۰ هکتار از اراضی استان تحت کشت این طلای سرخ قرار دارد. البته ما در پی افزایش تولید و متعاقب آن، اشتغالزایی بیشتر هستیم ولی متاسفانه شرایط استان آنطور که باید مهیا نیست و علت اصلی آن، نبود تسهیلات ارزانقیمت است.
این پشتیبان رسمی زعفران، گلمحمدی و گیاهان دارویی در استان زنجان با تاکید بر اینکه طی سالهای گذشته برای اینکه زعفران کاران تسهیلات کمبهره دریافت کنند خیلی تلاش کردهایم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در استان تسهیلات ارزان قیمت به محصولاتی تعلق میگیرد که سوددهی پایین و ریسک پذیری بالایی دارند. در حالی که کشت زعفران و گیاهان دارویی همیشه ارزش افزوده دارد و منتج به اشتغالزایی میشود.
وی افزود: ما به عنوان پشتیبان، همه تلاش خود را به کار میگیریم و امیدواریم شعار «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» حداقل در حوزه کشاورزی اجرایی شود. البته هدف ما تزریق نقدینگی نیست و حتی بارها در جلسات عنوان کردهایم که میتوان به جای تسهیلات نقدی، حواله پیاز زعفران و یا نشای گیاه دارویی در اختیار متقاضی گذاشت. با این اقدام نه تنها کشتهای سودآور جهتدهی میشود، بلکه فقط متقاضیان واقعی برای کشت اقدام میکنند.
نورمحمدی ادامه داد: خوشبختانه کارشناسان سازمان جهادکشاورزی استان در حال پیگیری مطالبات عنوان شده هستند ولی هنوز با برخی ارگانها و بانکها به توافق نرسیدهایم. این در حالی است که تامین نهاده، سود چندانی برای پشتیبان ندارد و فقط افزایش تولید میتواند منفعت کشاورز و پشتیبان را تامین کند.
وی با تاکید بر اینکه سازمان جهادکشاورزی و انجمن گیاهان دارویی میتواند نهادههایی از جمله پیاز زعفران و سایر گیاهان دارویی را از طریق پشتیبان رسمی در اختیار کشاورزان قرار دهد، تصریح کرد: ما به عنوان پشتیبان رسمی زعفران، گلمحمدی و گیاه دارویی، محصولات تولید شده توسط متقاضیان را به صورت تضمینی خریداریم و در صورتی که شرایط در سطح استان فراهم باشد،بدون شک افزایش تولید خواهیم داشت؛ چرا که مهمترین مسئله برای کشاورز، اطمینان از بازار فروش است. ولی متاسفانه برای گسترش امکانات فرآوری و بستهبندی به تسهیلات ارزانقیمت دسترسی نداریم.
نورمحمدی تصریح کرد: علیرغم پیگیریهای مجدانه که در طی چهار سال گذشته جهت دریافت تسهیلات ارزانقیمت، برای کارشناسان صورت گرفته است، پیشنهادی که از سمت بانکهای عامل ارائه شده، تسهیلاتی است که بازپرداخت منطقی برای کشاورزان و گسترش کار نداشته است. شرایط فعالیت در حوزه کشاورزی باید رو به بهبودی برود؛ چرا که زعفران و سایر گیاهان دارویی بعد از یک سال زحمت و تلاش، بین ۵ تا ۱۰ سال درآمدزایی بالایی خواهد داشت.
نظر شما